CLEBURNE i.s.d. campus renovation

In this major renovation and expansion, the size of this school is doubling to build space for new students and to bring together the high school and innovative career training programs under one roof.  The new library opens up to a courtyard view through a glass curtain wall that draws study groups out onto a covered patio, a large central green, and an amphitheater where school gatherings can take place.  Along both sides of this central courtyard, quiet areas have tables, under a grove of trees.  A covered outdoor classroom with storage, seating, and technology connection anchors one corner.

‚Äč

Other spaces include an outdoor dining area by the cafeteria, an expansive plaza adjacent to the performing arts wing, and several refined entry plazas around the new school.  The sports fields and gyms will also find a new home where they can connect through a central plaza surrounding concessions and a green lawn for picnics during long tournament days.